knolselderijsoep met paddenstoelen

Doe meer met knolselderij! Maak er eens een soep van. 

voorgerecht of lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

250 gram knolselderij
1 kleine aardappel
wit van 1 prei
2 eetlepels olijfolie
1 takje verse tijm
1 takje rozemarijn
5 dl hete groentebouillon van 1/2 tablet
40 gram paddenstoelen zoals kastanjechampignons, grotchampignons, shii-take, cantharellen en eekhoorntjesbrood
2 eetlepels crème fraîche
enkele blaadjes basilicum of peterselie

Bereiden

  • Snij een dikke plak van de knolselderij en schil de plak. Weeg 200 gram schoon af en snij de knolselderij in blokjes. Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Verhit 1 lepel olie in pan en bak hierin de prei, knolselderij en aardappel 2 minuten. Voeg de tijm en rozemarijn toe en schenk de bouillon erbij.
  • Breng alles aan de kook en laat de groenten gaar worden, afgedekt in ca 10 minuten. Pureer de soep.
  • Maak intussen de paddenstoelen schoon met een champignonborsteltje of met keukenpapier en snij ze vervolgens in plakjes. 
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plakjes paddenstoel in enkele minuten bruin. Voeg al roerende de crème fraîche toe aan de soep.
  • Server de soep met de gebakken paddenstoelen erdoor en op. Garneer met de verse kruiden.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Je vindt veel informatie over het eten van meer groenten in onze boeken. Bijvoorbeld in het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten