Risotto is echt comfortfood en deze met prei en spekjes is wel heel erg lekker. 

4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

1 ui
3 stuks jonge prei
1 eetlepel olijfolie
250 gram magere spekreepjes
300 gram risottorijst
125 ml droge witte wijn
1 liter groentebouillon (van tablet)
125 ml crème fraîche
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

  • Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de spekreepjes toe en bak uit.
  • Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn op laag vuur opnemen. Voeg de bouillon in 3 delen toe en laat de rijst de bouillon steeds zachtjes opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar.
  • Schep de crème fraîche, de kaas en tenslotte de prei erdoor. Voeg peper naar smaak toe. Serveer met extra parmezaanse kaas en een tomatensalade.

Tip

  • Vervang de spekreepjes door garnalen of gerookte zalmsnippers. Schep ze met de prei door de risotto.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten