273
Hoe maak je groentebouillon
Vegetable soup

Niets dan lof voor de bouillonblokjes, een ware tijdbesparende uitvinding. Maar wel bremzout natuurlijk en bovendien is het ook wel eens leuk om zelf bouillon te maken. Zoals deze eenvoudige groentebouillon, lekker als basis voor elke soep.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak 500 g soepgroenten ongeveer 10 minuten op een zacht vuur. Voeg dan 1250 ml water, enkele takjes peterselie, enkele takjes tijm, 2 laurierblaadjes en ½ theelepel peperkorrels toe. Laat de bouillon ongeveer 20 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een fijne zeef en breng met zout op de gewenste smaak. Gebruik de bouillon als basis voor soepen en sauzen.

Of serveer de bouillon in kommen of borden en strooi er nog wat fijngeknipte bieslook of peterselie over. Natuurlijk kun je de soepgroenten dan ook gewoon laten zitten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten