Groentesoep

Nog verdwaalde worteltjes, halve paprika, stukje bloemkool en een stukje prei in de groentela? Maak er groentesoep van. Supersnel klaar en altijd lekker. Enne… het kan met alle soorten groenten. Experimenteer volop!

Verhit voor 4 personen 800 ml bouillon (van tablet, zelf getrokken of van zelfgemaakte bouillonpasta).

Snij 600–800 gram groenten in kleine stukjes. Hoe fijner je het snijdt, hoe verfijnder de soep. Probeer bloemkool, broccoli, courgette, paprika, wortel, prei, sperziebonen, snijbonen, wortel en pompoen.

Kook de groente ongeveer 8 minuten in de bouillon en breng op smaak met peper (misschien nog wat zout) en eventueel wat verse kruiden die je over hebt of in je tuin of vensterbank hebt staan.

Tips

  • Voeg 50 gram pasta, vermicelli of een restje gekookte amarant, rijst of quinoa toe voor een meer gevulde soep
  • Ook lekker met soepballetjes
  • Met extra gekookte witte bonen wordt het een maaltijdsoep

Tip: De soep is prima te bewaren in de koelkast of vries een aantal porties in.

Gezond koken en toch snel? Dat kan! We laten het je zien in het maandmenu Snel klaar dat we gemaakt hebben. Hierin vind je voor 28 dagen inspiratie voor ontbijt, lunch en warme maaltijd. Alles gevarieerd, slank en gezond. Je schaft het Snel klaar maandmenu aan in onze webwinkel voor maar €7,50  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten