De perfecte maaltijdsoep om restjes op te maken uit de groentela en de koelkast. Varieer gerust! 

4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 (kippen)bouillontablet
75 gram fussili
300 gram restjes groente (prei, paprika, wortel, uit, bloemkool etc)
1 pak gezeefde tomaten (circa 500 ml)
1 klein potje/blikje witte bonen
100 gram kipfilet (vleeswaar) in dikke plakken
1 eetlepel groene pesto
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
8 sneetjes volkorenbrood

Bereiden

  • Breng ½ liter water aan de kook en los de bouillontablet hierin op. Voeg de fussili en fijngesneden groenten aan het water toe. Kook dit ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en de witte bonen. Kook het geheel nogmaals 5 minuten.
  • Snij ondertussen de kipfilet in reepjes en roer de reepjes samen met de pesto door de soep. Voeg als soep te dik is nog wat water toe.
  • Dien op met geraspte kaas en (geroosterd) volkorenbrood.

Soepen zoals minestrone zijn ideaal om restjes te verwerken. En zo hoeft gezond etenhelemaal niet duur te zijn. Om je nog meer te inspireren, maakten we een receptspecial Budgetkoken: een download met 23 recepten die weinig geld kosten en heel gezond zijn, en daarnaast volop tips en tricks om goedkoper uit te zijn met de boodschappen. Je vindt de receptspecial Budgetkoken voor €3,- in onze webshop.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten