Zet regelmatig zuurkool op het menu. Het telt (uiteraard) mee als groente, zit boordevol vezels en levert je een bulk aan vitamine C. Bovendien is zuurkool een gefermenteerd product dat boordevol gunstige melkzuurbacteriën zit. Goed voor je darmen en je immuunsysteem. Zuurkoolstamppot ken je, maar at je al eens eerder soep met zuurkool?

Hoofdgerecht
4 personen
Bereiding: 30 minuten

Ingrediënten
200 gram gerookte kipfilet
2 teentjes knoflook
2 rode puntpaprika’s
1 rode peper
3 bosuien
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 blik tomaatblokjes
4 zoetzure augurken
1 liter (kippen)bouillon
250 gram zuurkool
bosje verse peterselie
4 eetlepels zure room

Bereiden

  • Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de paprika in stukjes. Maak de peper schoon en snij deze in ringetjes. Snij de bosui in ringetjes.
  • Verhit de olie in een soeppan. Bak de kipfilet, knoflook, paprika, peper en bosui een paar minuten in de hete olie.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg het paprikapoeder en de tomaatblokjes toe. Snij de augurken in stukjes. Voeg deze samen met 2 eetlepels augurkenvocht en de bouillon toe.
  • Doe de zuurkool erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep een half uur zachtjes koken.
  • Maak op smaak met zout en peper. Knip de peterselie fijn. Serveer de soep met een lepel zure room en ruim bestrooid met peterselie.

Lekker met een stuk stevig (zuurdesem) brood.

Wil je vaker lekkere PuurGezonde soepen vol groenten op het menu zetten? We hebben 16 gezonde recepten voor je. Je schaft deze handige digitale download aan voor 2,50 euro in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten