Oude groente in een zak? Dat verkoopt blijkbaar goed, zo blijkt uit een test door de Consumentenbond. Zes van de zeven bamipakketten die je in de supermarkt koopt, zijn namelijk niet vers. Dat kan je zelf beter: koop verse groenten, reken een paar minuten voor het snijden en je eet veel verser en dus lekkerder. En nog goedkoper ook.

Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verwijder uit 1 rode peper de zaadjes en snijd de peper in reepjes. Snijd een kwart wit kooltje in reepjes. Spoel 150 g taugé af onder de kraan en laat het uitlekken. Maak 2 dunne preien schoon en snijd ze in ringetjes. Spoel de ringetjes af onder de kraan. Snijd 300 g varkenslappen in kleine reepjes. Verhit in een wok 2 eetlepels zonnebloemolie. Bak de ui, knoflook en peper ca. 2 minuten. Voeg het vlees toe. En bak dit 3 minuten mee. Voeg 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel suiker toe en schep alles goed om. Voeg de fijn gesneden kool toe en bak het geheel al omscheppend ongeveer 3 minuten. Schep de prei erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg uitgelekte gekookte mie toe (reken ca. 400 gram droge mie voor 4 personen) samen met de taugé. Schep de mie en het groentemengel goed door elkaar. Bak alles tot de mie goed warm is.

Serveer met een gebakken ei, zoetzuur (augurk, zilverui, atjar), sambal, ketjap, kroepoek, en/of een komkommersalade.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten