‘Bakker, heeft u worteltaart?’ Zo begint een overbekende mop. De clou van de mop (‘Vies he?’) klopt natuurlijk niet, want worteltaart is heerlijk!

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rasp 200 g winterwortel fijn (een keukenmachine is hier handig voor).

Roer 125 ml zonnebloemolie met 100 g basterdsuiker of honing en 2 eidooiers. Voeg 3 eetlepels kokend water toe.

Meng in een andere kom 300 g (spelt)bloem met 1 tl bakpoeder1 tl kaneelpoeder, de wortel en 100 g grof gehakte hazelnoten. Schep de droge bestanddelen door het oliemengsel.

Klop 2 eiwitten stijf en schep ze door het beslag. Voeg eventueel nog een paar lepels water toe als het beslag erg droog lijkt. Doe het beslag over in een ingevette bakvorm (een springvorm of een rechthoekige vorm) en bak de taart in 1 uur gaar.  

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten