Viscurry

Op zoek naar een lekker en gemakkelijke manier om eens vis op tafel te zetten? Maak een curry met vis. Je kunt volop variëren in soorten vis. Ook diepvriesvis kan.

2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

 Ingrediënten

1 ui
1 venkelknol
3 eetlepels currypasta (Hoe maak je currypasta?) of een kant-en-klare
½ blik tomaatblokjes
200 ml kokosmelk
Eventueel 2-3  limoenblaadjes (te koop bij toko)
200 gram witvis filet (kabeljauw, roodbaars, schelvis, koolvis)
100 gram grote garnalen
Verse limoen
eventueel ½  rode peper

Bereiden:

  • Pel en snipper de ui, snij venkel in kleine stukjes.
  • Verhit in een braadpan de currypasta en smoor hierin de ui en de venkel enkele minuten. Voeg de tomaatblokjes en de kokosmelk toe (en eventueel het limoenblad) en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot de venkel gaar is.
  • Snij de vis in blokjes van 2-3 centimeter. Doe de vis en de garnalen bij de curry en verhit zachtjes nog 10 minuten. Maak op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Snij de peper in ringetjes en strooi deze naar wens over de curry.
  • Serveer met naanbrood of (zilvervlies)rijst.

Vaker vis op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten