Roergebakken groenteschotel

Een manier om lekker veel groente te verwerken.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

300 gram peultjes
250 gram worteltjes
1 rode paprika
klein stronkje broccoli
1 ui
3 eetlepels olie
400 gram gehaktballetjes
2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel van 2 cm
1 chilipepertje
2 eetlepels sojasaus
2 dl groentebouillon
4 bosuitjes
6 takjes koriander

Bereiden

  • Maak de peultjes schoon en halveer ze. Was de worteltjes en snij in plakjes. Maak de paprika schoon en snij in dunne reepjes, verdeel de broccoli in kleine roosjes, snij de ui in ringen.
  • Verhit de olie in een wok. Bak hierin de balletjes circa 6 minuten. Pel en snipper intussen de knoflook. Rasp de gemberwortel. Was en snipper het pepertje (verwijder de zaadjes). Schep de balletjes uit de wok.
  • Fruit in het achtergebleven vet de knoflook, gemberwortel en het pepertje. Voeg de groenten en de sojasaus toe en roerbak het geheel circa 10 minuten. Voeg de bouillon toe als het droog begint te worden. Voeg de laatste 3 minuten de balletjes toe en laat deze goed doorwarmen.
  • Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Hak de koriander fijn. Breng schotel op smaak met peper. Strooi voor het serveren de bosui en koriander erover.

Recepten met Groenten