Als er één soep is waarin je alle restjes kunt verwerken, dan is het wel minestrone. En het is nog een voedzaam soepje ook. Het vult de maag goed.  

Breng 1,5 liter water aan de kook en doe hier minstens 600 gram fijngesneden groente in (alles kan er in: prei, paprika, kool, ui, broccoli, bloemkool, knolselderij, wortel, bleekselderij, peultjes, groene kool!… net wat je nog hebt)

Breng dit aan de kook. Snij ondertussen 5 tomaten in stukjes en doe deze bij de soep. Zodra het weer kookt voeg je 75 gram gedroogde pasta toe. Kook ongeveer 10 minuten.

Voeg vervolgens een restje (ca. 200 gram) gekookte peulvruchten (bij voorkeur witte bonen maar kikkererwten of bruine bonen kan ook) en kook nog even door. Breng de soep op smaak met zout en peper of instant bouillon. Serveer de soep met geraspte kaas en als je wilt een snee grof volkorenbrood.

Deze soep is natuurlijk een klassieker in de mediterrane keuken. Logisch dus dat we deze soep ook hebben opgenomen in ons PuurGezond slank Mediterraan maandmenu. Als je dit volgt eet je 28 dagen lang slank, puur en mediterraan. Hoe gezond wil je het hebben? Je krijgt in de mooie download suggesties voor recpeten voor ontbijt, lunch en avodmaaltijd voor een hele maand. Te koop in onze webshop voor €7,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten