Venkel een lastige groente om klaar te maken? niet als je het op deze manier verwerkt.

 

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 grote venkelknol
4 eetlepels olijfolie
150 gram gerookte kipfilet
100 gram pasta naar keuze
2 sinaasappels
1/2 theelepel Dijonmosterd
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 eetlepel dragon
azijn
1 eetlepel kappertjes
50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Was de venkel en halveer deze. Hou wat venkelgroen apart. Snij de venkel in partjes en bestrijk de partjes met 2 eetlepels olie.
  • Verhit een grillpan en rooster de venkelpartjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Keer de venkelpartjes een paar keer om. Snij de kipfilet in plakjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water.
  • Schil de sinaasappels met een scherp mesje boven een kommetje dik tot op het vruchtvlees. Snij de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op in het kommetje. Roer de mosterd, likeur, dragon, azijn en 2 eetlepels olie door het sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak met peper.
  • Schep in een ruime schaal, voorzichtig, de dressing, de kappertjes, plakjes kip, venkel- en sinaasappelpartjes door de nog warme gekookte pasta.
  • Bestrooi met de vers geraspte Parmezaanse kaas en laat de salade afkoelen. Knip het venkelgroen boven de salade fijn.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten