tjap tjoi

Gerechten die we normaal gewend zijn bij de Chinees af te halen, wil je ook wel eens thuis maken. Bijvoorbeeld zo’n lekkere tjap tjoi boordevol groenten. Een zakje mix voor tjap tjoi heb je daarbij echt niet nodig. 

Snij voor 4 personen 800 gram groenten in stukken. Je kunt van alles nemen: wortel, paprika, selderij, paksoi, taugé, bloemkool, broccoli…

Snij 2 teentjes knoflook fijn en rasp 2 cm verse gemberwortel. Maak 1 rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij de peper in ringetjes. Snij 400 g kipfilet in reepjes.

Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak hierin de knoflook, peper en gemberwortel 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend iets bruin. Voeg de groente toe. Zorg dat je eerst de groente toevoegt die een wat langere kooktijd hebben zoals wortel en bloemkool. Roerbak alles zolang tot de kip gaar is en de groenten knapperig.Taugé en paksoi pas op het laatst toevoegen.

Meng 3 eetlepels sherry met 1 theelepel honing, 1 eetlepel limoen of citroensap, 2 eetlepels sojasaus en ½ eetlepel maïzena. Schep het sherry-sojamengsel door de groenten en verhit nog even mee tot het geheel bindt. Eventueel bestrooien met verse koriander. Lekker met rijst of noodles.

Tips

  • In plaats van kip kun je ook tahoereepjes nemen of reepjes visfilet.
  • Liever iets minder spicy? Gebruik 1/2 rode peper.

De video bekijk je hier

Gezond koken en toch snel? Dat kan! We laten het je zien in het maandmenu Snel klaar dat we gemaakt hebben. Hierin viond je voor 28 dagen inspiratie voor ontbijt, lunch en warme maaltijd. Alles gevarieerd, slank en gezond. Je schaft het Snel klaar maandmenu aan in onze webwinkel voor maar €7,50 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten