2 personen
bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
250 gram sperziebonen
1 kleine ui
10 cherrytomaten
100 g champignons
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram kipfilet in blokjes
1 theelepel majoraan
1/4 dl droge witte wijn
Bereiden
- Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden. Pel en snipper de ui.
- Halveer de tomaten. Snij de champignons in plakjes
- Kook de sperziebonen 2 minuten in weinig water.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui met een uitgeperst teentje knoflook al omscheppend glazig. Bak de kipfilet 3 minuten mee. Bak de champignons ca. 2 minuten mee. Giet de sperziebonen af en schep ze met de tomaten en majoraan door het mengsel.
- Voeg de wijn toe en smoor de sperziebonen met een deksel op de pan in ca. 6 minuten zachtjes gaar. Voeg peper naar smaak toe.