Heerlijk van de barbecue of de grillplaat! En nog lekker slank ook. 

4 personen
wachttijd: 2 uur
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

500 gram kipfilet
1 ui
4 teentjes knoflook
3 groene pepers
2 takjes verse oregano
30 gram koriander
5 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels citroensap

Bereiden

  • Snij kipfilets in grote stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadjes en snij ze in reepjes. Hak de oregano en koriander fijn.
  • Vermeng de olie, het citroensap, de ui, de knoflook, de pepers, de oregano, de koriander en een snufje zout. Leg de stukken kipfilet hierin en laat dit minimaal 2 uur marineren.
  • Verwarm de grillpan of de barbecue en grilleer de kipfilet in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Snij de gare kipfilet in repen.
  • Serveer met wraps, sla, uienringen. parikareepjes en bijvoorbeeld avocado- en/of tomaatblokje

Bij PuurGezond gaan we uit van 2-3 keer per week vegetarisch eten op de andere dagen eet een keer vis en 2 tot 3 keer vlees. (Biologische) kip is dan een goede keuze.  Wil je meer weten over een PuurGezond eetpatroon? En wil jij ook lekker en toch gezond eten? Lees dan onze boeken. Bijvoorbeeld het boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond. Te koop voor €21,- in onze webwinkel

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten