Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

 

bijgerecht
bereidingstijd: 10 minuten
2 personen

Ingrediënten

500 gram wilde spinazie
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Hand pijnboompitten
1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiden

  • Was en droog de spinazie en snij het blad en de stelen in grove stukken. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Pel en snipper het teentje knoflook.
  • Verhit de olijfolie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook zachtjes tot de knoflook begint te geuren. Voeg de spinazie toe en roerbak het geheel enkele minuten. De spinazie slinkt.
  • Roer de pijnboompitten erdoor en roerbak nog even. Maak op smaak met zout en peper. Doe de groente in een grote schaal en besprenkel met de balsamicoazijn.
  • Kan lauwwarm geserveerd worden.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Recepten met Groenten