Paella is een hartverwarmend gerecht. Spruitjes, pastinaak, winterwortel en ui passen daar prima bij.

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten

300 g spruiten
Enkele saffraandraadjes
1/2 liter (groente)bouillon
1 rode ui
1 flinke winterwortel
1 pastinaak
1 eetlepel olijfolie
120-140 gram paellarijst of rondkorrelige rijst
30 gram walnoten

Bereiden

  • Maak de spruitjes schoon, halveer ze en blancheer ze enkele minuten in een bodempje water.
  • Voeg de saffraandraadjes aan de warme bouillon toe en laat staan.
  • Maak de ui schoon en snij in halve ringen.
  • Schil de wortel en pastinaak en snij in stukjes.
  • Verwarm de olie in een paellapan of lage, brede pan.
  • Bak de ui enkele minuten, voeg de wortel en pastinaak toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de geblancheerde spruitjes toe en bak even mee.
  • Voeg de rijst toe en laat heel even bakken, giet dan de bouillon met saffraan bij de groenten en breng aan de kook.
  • Laat het mengsel op een lage warmtebron gaar worden, zonder te roeren. De bouillon wordt voor een groot deel opgenomen door de rijst en verdampt gedeeltelijk.
  • Proef na 20 minuten of de rijst en groenten gaar zijn. Verdeel voor het serveren de walnoot in stukjes over de paella.

Meer lekker vega eten: schaf ons vegetarisch maandmenu aan in de webshop

Recepten met Groenten