273

Vlees combineren met groenten! In dit recept voor gehaktbrood pakt dat wel heel lekker uit. Juist de groenten in dit gehaktbrood maken het zo lekker smeuïg en een stuk gezonder dan een “gehaktbrood” van alleen vlees.

Verwarm een oven voor op 190 °Celsius. Maak voor 4-6 personen 1 courgette, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, 1 ui en 1 tomaat schoon en snij ze in grove stukken. Maal de groenten in een keukenmachine fijn. Doe de groenten in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Meng de groenten in een grote kom met 500 gram rundergehakt, schep er 80 gram geraspte kaas, 2 sneetjes oud brood (verkruimeld) en 2 losgeklopte eieren door. Meng er 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde basilicum en ½ theelepel tijm door (verse kruiden mag ook!). Maak stevig op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een ingevette cake- of broodvorm.

Plaats de vorm in de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 1 uur gaar. Leg eventueel een stuk aluminiumfolie onder het bakblik om lekken in de oven te beperken. Laat het gehaktbrood als het klaar is in de vorm 10 minuten afkoelen, schenk het vocht en vet eraf en stort het gehaktbrood op een schaal.

Lekker bij allerlei gerechten: van gebakken aardappels met spinazie tot pasta met tomatensaus.  

Tips

  • Ook lekker van kippengehakt of lamsgehakt
  • Afgekoeld smaakt dit gehaktbrood ook lekker als beleg op brood

Eet meer groenten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? In ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond” leren we je hoe je voortaan gezonder kiest en eet. Zo doe je veel goeds voor je gezondheid. Je koopt het boek heel eenvoudig in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten