hoofdgerecht
4-6 personen
bereidingstijd ca. 2,5 uur

Ingrediënten

750 gram stoofvlees rund
versgemalen peper
2 eetlepel grove mosterd
50 gram roomboter
2 tenen knoflook
2 winterpenen
1/2 courgette
1 knolselderij
150 gram champignons
400 ml runderbouillon
4 aardappelen
2 preien
3 takjes bladselderij
versgemalen peper

Bereiden

  • Snijd het vlees in stukken en wrijf het in met mosterd en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in 5 min. rondom bruin.
  • Snijd de knoflook, winterpeen, courgette, knolselderij en champignons klein en bak dit al omscheppend 3 min. mee. Schenk de bouillon bij het vlees. Breng dit aan de kook en laat de stoofpot afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
  • Snijd de aardappelen en prei in stukken. Voeg deze halverwege de stooftijd toe.
  • Snijd de selderij in grove stukken. Breng de stoofpot op smaak met peper. Voeg naar behoefte arrowroot toe en maak het stoofpotje af met de selderij.

Lekker met groentepuree.

Dit recept is afkomstig van "Vlees van de Woeste Grond".

Recepten met Groenten