Witlof met ham en kaas

De aloude witlof met ham en kaas maar dan anders

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappels, geschild
6 flinke struikjes witlof
3 eetlepels mosterd
2 eetlepels boter
150 ml melk
12 plakjes Goudse kaas
12 plakken gekookte ham

Bereiden

  • De oven voorverwarmen op 200 °C. De aardappels in 20 minuten gaar koken.
  • De witlof 3 minuten zachtjes koken, afgieten, laten uitlekken en afkoelen.
  • De aardappels afgieten en samen met mosterd, boter en melk tot een puree stampen. Met peper op smaak brengen. De puree in een ingevette ovenschaal verdelen.
  • De witlof in ham en vervolgens in kaas wikkelen. De witlofrolletjes naast elkaar in de puree leggen.
  • De ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven gratineren en door en door heet laten worden.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten