De aloude witlof met ham en kaas maar dan anders

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappels, geschild
6 flinke struikjes witlof
3 eetlepels mosterd
2 eetlepels boter
150 ml melk
12 plakjes Goudse kaas
12 plakken gekookte ham

Bereiden

  • De oven voorverwarmen op 200 °C. De aardappels in 20 minuten gaar koken.
  • De witlof 3 minuten zachtjes koken, afgieten, laten uitlekken en afkoelen.
  • De aardappels afgieten en samen met mosterd, boter en melk tot een puree stampen. Met peper op smaak brengen. De puree in een ingevette ovenschaal verdelen.
  • De witlof in ham en vervolgens in kaas wikkelen. De witlofrolletjes naast elkaar in de puree leggen.
  • De ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven gratineren en door en door heet laten worden.

Recepten met Groenten