Venkel is zo’n groente die je vaak links laat liggen omdat je niet weet wat ermee te doen. Probeer eens deze lekkere soep. 

Maak 2 venkelknollen schoon, houd wat van het venkelgroen achter en snij de knol in stukken. Smelt 2 eetlepelsboter in een pan en fruit hierin de venkelstukken ongeveer 3 minuten. Schenk er 100 ml witte wijn en 250 ml water bij. Breng het geheel aan de kook en kook de venkel in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer vervolgens de venkel met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de venkelpuree met 500 ml bouillon en maak de soep op smaak met zout en peper. Roer 50 ml room door de soep en warm deze even mee.

Serveer de soep met fijngeknipt venkelgroen en eventueel een sprietje bieslook. 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten