Groentechops

Soms is het heerlijk om ’s avonds gezellig met een drankje en een knabbeltje op de bank te zitten. Maar een zak chips is niet echt gezond te noemen. Gelukkig zijn er daarom tegenwoordig ook groentechips. Wij maken ze natuurlijk zelf, in de oven.

Verwarm de oven voor op 160 ◦C. Schil 1 wortel, 1 zoete aardappel en 1 pastinaak met een dunschiller. Snij al deze groenten in (flinter-)dunne plakjes. Leg de plakjes verspreid op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Besprenkel de groenten met een klein beetje olijfolie. Bestrooi vervolgens met grofzeezout en eventueel een beetje Italiaanse kruiden. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor 25-30 minuten (afhankelijk van de dikte van de plakjes). Schep het geheel om na ongeveer 15-20 minuten zodat ook de onderkant knapperig wordt. Haal de groentechips uit de oven en schep ze op een bord met keukenpapier zodat het te veel aan olie wordt opgenomen.

Meer weten over op een gezonde manier eten? In ons boek "Eet meer!" lees je er meer over. Je leest hoe je door puur te kiezen en zelf te koken veel winst behaalt voor je gezondheid.

Begin nu met je PuurGezonde leefstijl!. Het boek is te koop in onze webwinkel voor 21 euro.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten