Vlaamse hamlappen in bier

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

200 gram sjalotten
4 stengels bleekselderij
1 grote winterwortel
500 gram hamlappen
40 gram boter
250 ml donker bier (op kamertemperatuur)
1 theelepel Franse mosterd
½ runderbouillontablet
1 laurierblaadje

Bereiden

  • Pel de sjalotten. Snij de bleekselderij in plakjes. Schrap de winterwortel en snij die in blokjes. Snij de hamlappen in flinke dobbelstenen. Bestrooi ze met peper.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de hamlappen rondom bruin. Voeg de sjalotten, bleekselderij en wortel toe en bak deze even mee. Voeg bier, mosterd, bouillontablet en laurierblaadje toe.
  • Stoof alles ongeveer 1 uur op een laag vuur met het deksel schuin op de pan. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje.

Lekker met aardappelen en sperziebonen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten