Romige spaghetti met doperwten en rucola

Meer groenten eten is gezond. Stop daarom lekker veel groenten in een pastagerecht. 

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

250 gram volkoren spaghetti
1 eetlepel boter
550 gram doperwten (diepvries), ontdooid
100 gram roomkaas (naturel)
1 citroen, schoongeboend
75 gram rucola
1 stuk oude kaas

Bereiden

  • Kook de spaghetti in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de boter in een hapjespan en stoof de doperwten met een beetje pastawater gaar. Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan.
  • Roer de roomkaas en doperwten door de spaghetti, rasp de citroenschil erboven en verwarm het geheel. Voeg peper en eventueel wat zout naar smaak toe.
  • Roer de rucola erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en rasp er oude kaas overheen. Serveer direct.

Dit recept is afkomstig uit Koken op de groei van Yolanda van der Jagt.

 

Meer groenten op het menu is een belagrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten