Groene quinoasalade

In dit recept combineren we quinoa met doperwten en tuinboontjes. Heerlijk! En ook nog eens gemakkelijk om te bereiden.

4 personen als lunch, 2 personen als avondmaaltijd
bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten

200 gram quinoa
1 ui
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
400 gram tuinbonen (schoon/diepvries)
200 gram doperwten (schoon/diepvries)
1 tomaat
bosje peterselie
paar takjes munt
100 gram gepelde pistachenootjes

Bereiden

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat uitlekken.
  • Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui enkele minuten. Voeg de komijn en koriander toe en zet apart.
  • Overgiet de tuinbonen en doperwten met kokend water en laat uitlekken.
  • Snij de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees klein.
  • Hak alle kruiden fijn.
  • Schep de kruiden, de tuinbonen, de doperwten, tomaat en de ui met de specerijen door de quinoa.
  • Hak de nootjes fijn en rooster ze even in een droge koekenpan. Serveer ze bij de quinoa.

Ben je op zoek naar meer lekkere gezond recepten vol groenten en voor elk seizoen. Schaf ons een van onze PuurGezond seizoensmenu's aan met volop suggesties voor PuurGezonde maaltijden. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten