Hoe maak je pasta met citroensaus?

Pasta is heerlijk, maar je wilt wel eens wat anders dan de klassieke bolognesesaus, de carbonara of de pesto. Maak dan eens deze heerlijke frisse citroenroomsaus.

Rasp voor 4 personen de schil van 1 biologische citroen (eerst wassen) en pers er 1 eetlepel sap uit de citroen. Snij 3 bosuitjes in ringen en fruit die zachtjes in 2 eetlepels olijfolie.

Voeg citroenrasp, citroensap, 1 bekertje crème fraiche en 100 ml witte wijn toe en verwarm dit op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een beetje citroensap. Meng de citroensaus met gekookte pasta en strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Maak de maaltijd PuurGezond met een flinke portie beetgaar gekookte groene groenten, zoals peultjes, broccoliroosjes, groene asperges, doperwtjes en/of courgette.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten