risotto met gehakt en groenten

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

400 gram rundergehakt
1-2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
eventueel 1 Spaanse peper, zonder zaad, fijngehakt
200 gram risottorijst
600 gram kleine gesneden groenten (wortel, champignons, prei, knolselderij, bleekselderij, paprika, courgette...)
500 ml water of bouillon
2 laurierblaadjes

Bereiden

  • Verhit de wok of een ruime braadpan en bak daarin het gehakt rul, voeg zonodig wat olie toe. Voeg de ui, de knoflook en desgewenst de Spaanse peper toe en roerbak het geheel 2-3 minuten.
  • Voeg de rijst toe, roer alles goed door elkaar en laat de rijst 2-3 minuten meebakken. Meng er ook de groenten door en schenk er het water of de bouillon bij. Roer alles goed door elkaar en laat de vloeistof aan de kook komen. Voeg de laurierblaadjes toe.
  • Roer opnieuw goed door, zet de warmtebron laag en laat de rijst en de groenten in 10-12 minuten beetgaar worden.

Dit is een prima gerecht om restjes uit je koelkast op te maken.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten