Onweerstaanbaar zijn ze, die pittige loempiaatjes. Maar ja… gefrituurd dus moddervet. Een heerlijk lichte variant op loempiaatjes maak je zelf met rijstvellen. 

Voor 8 kleine loempia’s neem je 8 rijstvellen (te koop bij de toko). Snij voor de vulling een kwart komkommer, 1 gele paprika, 1 rode paprika en 1 rode ui in hele fijne reepjes.

Maak een paar bladeren ijsbergsla schoon. Snij 50 gram gerookte kipfilet (of neem wat grote garnalen) in fijne reepjes. Week de rijstvellen enkele seconden in koud water.

Haal een rijstvel uit het water en leg het op het werkblad. Leg er een blad sla en de rest van de groente en de kip/garnalen op. Wat bieslook erbij is ook lekker. Laat de randen van het rijstvel vrij. Strooi er wat koriander over. Rol de rijstvellen strak op. Dip de loempiaatjes in een pittige chilisaus.

Tip

  • Neem de loempiaatjes mee als lunch naar je werk. Wikkel ze in vochtig keukenpapier en leg ze in een lunchbox.

 

Meer van dit soort lekkere slanke recepten vind je in ons boek '7 inzichten voor een blijvend goed gewicht.' maar liefst 100 recepten staan er in dit boek. Je koopt het in onze webwinkel voor 21 euro

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten