Marokkaanse visschotel

hoofdgerecht met vis
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 blikken tomaatblokjes
1,5 eetlepel gemalen komijn
2 eetlepels citroensap
600 gram visfilet (bijvoorbeeld koolvis, kabeljauw)
2 wortels
1 groene paprika
1 rode paprika
10 zwarte olijven of kalamata olijven
1 ingemaakte citroen in partjes
gehakte verse koriander
gehakte verse peterselie

Bereiden

  • Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes. Voeg tomaat toe, komijn, citroensap en peper. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes doorkoken.
  • Snij intussen de vis in stukken. Maak de wortel en paprika schoon. Snij de wortel in dunne plakjes en de paprika in ringen. Voeg de vis en groenten toe aan de saus. Leg de olijven en citroen erboven op en stoof de vis in 20 minuten gaar.
  • Garneer met verse koriander en peterselie en geef er couscous bij.

Tips

  • Je kunt deze stoofschotel natuurlijk perfect maken in een tajine (Noord-Afrikaanse kookpan). Maar als je die niet in je keukenkastjes hebt staan, neem dan gewoon een braadpan met dikke bodem.
  • Neem een kleine portie couscous en een ruime portie groenten.
  • De ingemaakte citroen koop je bij de oosterse supermarkt (en als je die niet in de buurt hebt neem je een gewone citroen).

Dit recept komt uit ons boek ‘PuurGezond! Slank in 8 stappen’. Je kunt het boek bestellen in de webwinkel voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten