Asperges met ham en ei

De combinatie van asperges, ham, eieren en botersaus is klassiek. Maar dat is ook niet voor niets: het is een heerlijke combinatie! Zo maak je een klassiek asperge-diner.

Ingrediënten

1 kilo asperges, liefst direct van de teler
2 eieren
100 gram ham van goede kwaliteit (kan rauwe of gekookte ham zijn)
25-50 gram roomboter

Bereiden

  • Schil de asperges goed en snij een stuk van de onderkant af. Breng ruim water in een aspergepan (of grote pan waarin ze plat kunnen liggen) aan de kook.
  • Doe de asperges erin als het water kookt en breng opnieuw aan de kook. Laat 8-10 minuten koken en neem dan de pan van het vuur en laat hierna de pan nog een minuut of 10 staan, met de deksel er op om het vocht vast te houden. Hierdoor garen de asperges nog even lekker door en worden ze extra zacht. Gooi het kookvocht niet weg, dat is een prima basis voor aspergesoep!
  • Kook ondertussen de eieren op hardheid naar keuze en snij ze in partjes, of hak ze fijn.
  • Smelt de boter.
  • Eet de asperges met ham, ei en gesmolten boter.
  • Lekker met gekookte krieltjes met peterselie.

Tip:
Serveer de asperges ook eens met een zelfgemaakte hollandaisesaus.

Wil je genieten van lekker eten en toch op gewicht blijven? Ons boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" geeft je de beste tips en lekkerste recepten! Koop het voor € 21,- in onzewebwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Groenten