Op warme dagen is zo'n zomerse salade vol PuurGezonde ingrediënten lekker makkelijk en heel smakelijk

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten 

Ingrediënten

1 blikje tonijn (op olie)
1 blik witte reuzenbonen (400 g)
1 rode ui
1 teentje knoflook
400 gram cherrytomaatjes (of andere tomaten)
10 zwarte olijven
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
enkele blaadjes kropsla, ijsbergsla of pluksla
enkele takjes peterselie

Bereiden

  • Laat de tonijn en de reuzenbonen uitlekken. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.
  • Klop een dressing van olie, citroensap en (versgemalen) peper. Pers de knoflook er boven uit.
  • Schep de bonen, tonijn, uien, tomaten en dressing door elkaar. 
  • Verdeel de sla over 2 borden, schep de bonensalade erop en bestrooi met wat fijngeknipte peterselie. 

Lekker met stevig brood en olijventapenade.

Bij PuurGezond gaan we uit van vaker peulvruchten eten en zeker 1 keer per week vis. Omdat je met deze voedingsmiddelen de gezonde voedingstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Wil je meer weten over hoe ook jij PuurGezond kunt eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Je koopt het voor € 21,- in onze webwinkel.

Recepten met Groenten