Je kunt peulvruchten natuurlijk kant-en-klaar in pot of blik kopen. Maar zelf koken is gemakkelijk, lekkerder en stukken goedkoper. 

Zelf weken en koken van bruine bonen, wite bonen, linzen of bijvoorbeeld kidneybonen is leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Bovendien zijn de bonen die je zelf kookt veel lekkerder dan die uit blik of pot. Ze hebben meer bite. In deze video laten we je zien hoe het moet. En wat je dan met die peulvruchten kunt doen zie je hier.

Tip: kook een hele zak in een keer. Doe de afgekoelde bonen in dieprvrieszakjes en vries ze in. Zo heb je je toch je kant-en-klaar voorraad. 

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Vaker peulvruchten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,-