Bij roerbakken is er weinig verlies aan vitamines
Bij roerbakken maak je producten klaar door ze hoog te verhitten in een beetje olie. Er komt niet zoals bij koken veel vocht aan te pas, waarin vitamines kunnen oplossen. Bij roerbakken blijven vitamines dus beter bewaard
Roerbakken = kort verhitten
Ook geldt dat hoe korter je groenten verhit hoe beter voedingsstoffen bewaard blijven. Bij roerbakken garen groenten heel snel omdat de temperatuur bij roerbakken zo hoog is. Dat scheelt ook weer voedingstoffen.
Wokken in weinig vet
Je hebt voor een bereiding van een wokgerecht niet veel vet nodig. Omdat je steeds blijft omscheppen kan iets nauwelijks aanbakken. Reken ongeveer 1 eetlepel olie per persoon en je zit goed.
Bij roerbakken eet je gemakkelijker meer groenten
In recepten voor roerbakgerechten worden vaak vele verschillende soorten groenten gecombineerd. Daardoor wordt je portie groente als vanzelf groter en door de combinaties van verschillende soorten krijg je meer verschillende voedingsstoffen binnen dan wanneer je maar 1 soort groenten eet.
Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,-