Hoe maak je aardbeienkwarktaart?

Kwarktaart is een favoriet op feestdagen, ook kinderen zijn er dol op! Er zijn veel kant-en-klaar kwarktaartmixen te koop, ook in de smaak aardbei. Zelf nog toevoegen: water, slagroom, kwark en boter. Een echte aardbei is er niet in terug te vinden… Maak daarom kwarktaart zelf met verse aardbeien.

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Strooi 150 gram bloem als een hoopje op het aanrechtblad. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe hier een ½ ei, 150 gram zachte boter en 30 gram rietsuiker in. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot een mooie samenhangende bal. Laat het deeg vervolgens 20 minuutjes rusten in de koelkast.

Vet alleen de bodem van een taartvorm in met een beetje boter. Haal het deeg uit de koelkast en bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met deeg. Plaats het deeg vervolgens voor 25 minuten in de oven en laat het afkoelen.

Leg 9 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Verwijder de kroontjes van 350 gram aardbeien. Pureer de aardbeien met een blender of staafmixer. Verwarm 30 ml bessen- of rood druivensap in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit. Haal het pannetje sap van het vuur en los al roerend één voor één de gelatineblaadjes hierin op.

Doe 500 ml volle kwark in een kom. Roer 2 lepels honing, de aardbeienpuree en de opgeloste gelatine met sap door de kwark.  Roer alles goed door elkaar.

Klop 200 ml slagroom stijf en spatel luchtig door de aardbeienkwark. Giet het mengsel over de koekbodem in de taartvorm. Laat de taart 2,5 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met 150 gram aardbeien voor een extra feestelijk effect.

 

Tip

  • liever geen suiker? Vervang de suiker in het deeg bijvoorbeeld door stevia en de honing door de kwark kan je ook achterwege laten, je hebt dan wel een iets minder zoete taart.
480727475166475167475168480606 477263 479833
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
3  
Vind ik leuk
3
8 reacties8
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Erna Dijkstra
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
1

Erna Dijkstra -   1 jaar 8 maanden geleden   1462992357 nog geen score.
Kan het ook met halfvolle kwark gemaakt worden of wordt de kwarkmassa dan niet stevig.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   1 jaar 8 maanden geleden   1462994632 nog geen score.
Ja wel hoor Erna, het kan ook met halfvolle kwark. de gelatine vangt dat wel op. De taart smaakt dan wel wat minder romig

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Erna Dijkstra
Vind ik leuk
0

Erna Dijkstra -   1 jaar 8 maanden geleden   1463077947 nog geen score.
Dank je wel Mary

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Sandra Buith
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
1

Sandra Buith -   1 jaar 8 maanden geleden   1462542822 nog geen score.
Liever geen gelatine, maar agar agar!

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Sanne Glas
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Sanne Glas -   1 jaar 8 maanden geleden   1462556007 nog geen score.
Gelatine is voor mij ook een ingredient wat ik zou willen vervangen

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Karine Hoenderdos
Vind ik leuk
0

Karine Hoenderdos -   1 jaar 8 maanden geleden   1463049773 nog geen score.
Hoi Sanne, agar agar is een plantaardige variant op gelatine, groet Karine

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Carin De Jong
Vind ik leuk
0

Carin De Jong -   1 jaar 8 maanden geleden   1462947978 nog geen score.
Waar koop je die agar agar?

PuurGezond redactie - Ons antwoord op jouw reactie:Dag Carin,

In de natuurvoedingswinkel kun je het vinden en onder het merk Jacob Hooy bij De Tuinen.

Groetjes, Reina
Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Karine Hoenderdos
Vind ik leuk
0

Karine Hoenderdos -   1 jaar 8 maanden geleden   1463049860 nog geen score.
Omdat je liever geen dierlijke ingrediënten neemt? Dan is dat inderdaad een goed alternatief. Groet, Karine

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Bruinebonensoep

Hollandse bruine bonensoep

Een heerlijke soep voor als het buiten koud is: Hollandse bruine bonensoep

4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Salade van roergebakken wilde spinazie

Salade van roergebakken wilde spinazie

Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

bereidingstijd: 10 minuten
2 personen

Lees meer
Hoe maak je tapas?

Hoe maak je tapas?

Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar het kan ook razendsnel! Voor de eerste 6 hapjes heb je maar 20 minuten nodig. De andere hapjes kosten je wat meer tijd, maar dan heb je wel een complete...

Lees meer
Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Zelf traditionele zuurkool maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het proces van zuurkool maken kost namelijk minimaal 6 weken. Heb je die tijd niet en wil je toch geen zuurkool uit een zakje? Dan is dit recept een...

Lees meer
Kaassoesjes van boerenkaas

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je oosterse pompoensoep?

Hoe maak je oosterse pompoensoep

Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

Lees meer
Salade met mandarijn en brie

Salade met mandarijn en brie

4 personen

Lees meer
Hoe maak je cranberry-compote?

Hoe maak je cranberry-compote?

Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild...

Lees meer
Quinoa-salade

Quinoa salade

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Lees meer
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

Lees meer
Peulvruchtenparade

Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

 

Lees meer
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

Lees meer
Mosselsoep met saffraan en witte wijn

Mosselsoep met saffraan en witte wijn

4 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
American pancakes

Hoe maak je American Pancakes?

Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".

Lees meer
salade geroosterde biet zonder suiker

Salade met geroosterde bieten en pecorino romano

lunch- of hoofdgerecht 
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Kokosyoghurt en gebakken peer

Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

4 personen
Ontbijtgerecht

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza...

Lees meer
vegan linzenpate

Linzenpaté

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 50 minuten

Lees meer