image-9702

Plantaardige vleesvervangers zijn volop te koop in de supermarkt. Maar ze hebben toch altijd iets geknutselds. Maak de lekkerste plantaardige burgers zelf.

Kant-en-klare vleesvervangers passen niet zo goed in een PuurGezonde voeding, vanwege alle toevoegingen die erin zitten. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf een goede vegetarische vervanging maken. Dit recept van notenburgers wordt vast een van je favorieten.

4 personen
bereiding: 25 minuten
wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten:

50 gram gemengde noten
1 kleine ui
50 gram volkorenbloem
50 ml halfvolle melk
1 el olie

Bereidingswijze

  • Hak de noten grof. Snipper de ui, en voeg bij het notenmengsel.
  • Meng de noten en de ui met de volkoren bloem en de melk. Vorm 2 platte schijven van het deeg. Voeg nog wat melk toe als het deeg te droog is en nog wat bloem als het deeg te nat is. Laat het in de koelkast even opstijven.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak de burgers in 5 minuten aan beide kanten bruin.

Wil je er een sausje bij? Maak dan eens deze lekkere zelfgemaakte tomatenketchup
In plaats van volkorenbloem kun je ook speltbloem gebruiken.

Wil je meer PuurGezonde vegetarsiche of geheel plantaardige recepten? We hebben een receptspecial met vegetarsiceh hoofdgerechten en een receptspecial met plantaardige recepten voor je gemaakt. Beide te koop in onze webshop voor € 4,- per stuk 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten