rijst

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

450 gram prei
3 eetlepels zonnebloemolie
100 gram cashewnoten, ongezouten
250 gram basmatirijst
2 eetlepels milde kerriepoeder
150 gram rozijnen
500 ml kippenbouillon
300 gram gerookte kipfilet (stuk)
1-2 eetlepels ketjap asin

Bereiden

  • Maak de prei schoon en snij in ringen. Verhit de olie en bak de cashewnoten ongeveer 1 minuut. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Fruit in het achtergebleven vet de prei.
  • Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  • Voeg de kerrie, rozijnen, bouillontablet en 5 dl water toe. Breng het aan de kook en laat de rijst in ongeveer 12 minuten gaar worden.
  • Snij intussen de kipfilet in stukjes. Roer kip en noten door de rijst. Breng op smaak met ketjap.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten