Wintergranola met siaasappel en chocolade

Chocolade is natuurlijk gewoon snoep, maar af en toe een beetje chocolade kan je dag zo oppeppen.En als je dan kiest voor pure dan kies je voor zo min mogelijk suiker. Stop het eens in je ontbijt.

8-10 porties
bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

150 g havervlokken
75 g hazelnoten, grof gehakt
75 g amandelen, grof gehakt
25 g sesamzaad
1,5 eetlepel speculaaskruiden
1 (biologische) sinaasappel
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
75 g extra pure chocolade, grof gehakt
Bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175˚ graden. Meng in een kom havermout, noten, sesamzaad en speculaaskruiden.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers 3 eetlepels sap uit (de rest wordt in dit recept niet gebruikt).
  • Verwarm in een steelpan het sap, de kokosolie en honing tot de kokosolie gesmolten is. Meng dit door het havermoutmengsel.
  • Spreid het mengsel uit over een bakplaat en rooster dit 15 minuten in de oven. Kijk af en toe: de granola moet niet te donker worden.
  • Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de chocolade erdoor.


Tip

Leuk als zelfgemaakt sint- of kerstcadeautje!

Meer lekkere PuurGezonde ontbijtrecepten vind je in onze Granola en Havermout Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten