Hoe maak je notenpasta?

Vind je de notenpasta’s uit de natuurvoedingswinkel ook zo prijzig? Maak het dan zelf.. Met een goede keukenmachine is het super eenvoudig te maken.

Doe 500 gram gemengde noten (bijvoorbeeld paranoten, cashewnoten en macadamianoten) in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels walnotenolie toe en een snufje zout. Zet de keukenmachine aan en maal de noten op een hoge stand. Eerst ontstaat een soort meel. Zet de machine op een wat lager stand als de olie al goed uit de noten komt en er al een soort pasta ontstaat. Laat doordraaien tot je de pasta glad genoeg vindt. Schep de helft in een brandschoon potje. Voeg aan de rest een flinke hand manukarozijnen toe en maal nog even. Doe vervolgens deze pasta in het andere potje. Draai het deksel erop.

De pasta is zeker 2 weken houdbaar. Maar het is vast eerder leeg!

Maak ook eens de homemade pindakaas

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten