Zoete pompoenpecancrumble

Met pompoen kun je ook heerlijke zoete gerechten maken. Wat dacht je van deze crumble? Heerlijk als toetje, maar het kan ook goed als ontbijt.

Ontbijtgerecht of nagerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

300 gram pompoen
25 gram pecannoten
1 theelepel koekkruiden
1 eetlepel rozijnen
4 eetlepels lepels ricotta
2 eetlepels honing
2 eetlepels grove spelt- of havermoutvlokken

Bereiden

  • Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de pecannoten grof. Meng de pompoen, noten, rozijnen met de koekkruiden.
  • Doe het pompoenmengsel in een ingevet ovenschaaltje.
  • Meng de ricotta met de honing en verdeel dat over de pompoen.
  • Strooi de vlokken erover. Bak de crumble 20 minuten in de oven.

Tip

Bekijk ook eens onze video's met heerlijke crumble recepten. Wat dacht je van een heerlijke herfstcrumble met appel, vijg en peer, een carrot-cake crumble, een vruchtencrumble, een rabarbercrumble met havermout en amandelmeel, een lekker verwarmende ontbijtcrumble of een havermoutcrumble met dieprvriesfruit? Stuk voor stuk heel makkelijk om te maken en altijd met overheerlijk resultaat.   

Meer lekkere PuurGezonde ontbijtrecepten vind je in onze Granola en Havermout Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met noten