Pompoensoep

Echt een herfstklassieker: pompoensoep. En zo simpel te maken dat het bijna lachwekkend is!

Neem 1 kleine pompoen (circa 1 kilo), was deze en snij ‘m met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet nodig).

Hak 2 teentjes knoflook en 1 ui fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en 1 theelepel kerriepoeder. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 10 minuten op laag vuur.

Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met crème fraîche, of met verse geitenkaas.

Tips<

  • Maak een oosterse pompoensoep: fruit 1 eetlepel currypasta mee met de ui en knoflook en vervang 400 ml water door 1 blikje kokosmelk. Garneer de soep met verse koriander.
  • Maak een combinatie van pompoen en wortel, of van paprika en pompoen. Of kijk wat er verder nog in de groentela ligt.
  • Garneer de soep met croutons of uitgebakken spekreepjes.

Soep is altijd lekker. Zo geniet je in de herfst bijvoorbeeld van champignon- of pompoensoep, terwijl in de winter een goedgevulde erwtensoep niet kan ontbreken. En in de zomer? Dan neem je een verkoelende gazpacho!
We hebben onze 16 favoriete soepen verzameld in een mooie download, die je voor slechts € 2,50 aanschaft in de PuurGezond webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met pompoen