Tijdens een verbouwing, een weekje kamperen... Soms heb je maar 1 gaspit of kookplaatje tot je beschikking en ben je aangewezen op eenpansgerechten. Probeer dan deze one-pot pasta eens.

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Ingrediënten

100-120 g (volkoren)tagliatelle (met kooktijd van ca. 8 minuten)
2 courgette
1 ui
100 g doperwten (diepvries)
150 g zalm
1 citroen
2 volle lepels crème fraîche
verse dille

Bereiden

  • Breng 2 liter water aan de kook.
  • Schaaf (met een kaasschaaf bijvoorbeeld) de courgette in repen en snipper de ui. Doe de pasta met de courgette, ui en doperwten in een grote pan. Rasp de schil van de citroen erboven.
  • Snij de zalm in blokjes en voeg die ook toe aan de pan. Schenk het kokende water erop en kook het geheel in 8 minuten gaar.
  • Meng ondertussen het sap van een halve citroen door de crème fraîche, maak op smaak met wat zout en peper. Knip de dille fijn.
  • Giet de pasta af, doe alles terug in de pan en roer de crème fraîche door.
  • Verdeel over 2 borden en bestrooi met de fijngeknipte dille.

Tip: Natuurlijk kun je dit recept ook in 2 pannen bereiden waarbij je 1 pan neemt voor het koken van de pasta en 1 pan waarin je de groenten roerbakt. Gebruik dan gerookte zalm en verwarm deze samen met de crème fraîche aan het einde even mee met de groenten.

Gezond koken en toch snel? Dat kan! We laten het je zien in het maandmenu "Snel klaar" dat we gemaakt hebben. Hierin vind je voor 28 dagen inspiratie voor ontbijt, lunch en warme maaltijd. Alles gevarieerd, slank en gezond. Je schaft het Snel klaar maandmenu aan in onze webwinkel voor maar €7,50  

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten