Bananenpannenkoekjes

Vol vezels en natuurlijk gezoet door de banaan. Een PuurGezond ontbijtje dus, waar niet alleen kinderen blij van worden.

ontbijtgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten

50 gram havermout
125 ml melk
1 ei
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 banaan
1-2 eetlepels olie of boter
2 eetlepels studentenhaver
2 lepels Griekse yoghurt
Eventueel honing 
Bereiden

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Klop de melk en het ei door de havermout. Voeg hier kaneel, zout en bakpoeder aan toe en klop tot een glad beslag. Voeg eventueel nog een scheutje melk of water toe als het beslag te dik is.
  • Halveer de banaan in de lengte, en snijd de helften in 3 stukken. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de banaanstukken enkele minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. 
  • Haal de helft van de banaanstukjes uit de pan. Schuif de rest uit elkaar en schep op elk stukje wat beslag. Je krijgt zo 3 kleine pannenkoekjes. Bak de pannenkoekjes enkele minuten aan een kant. Draai ze en bak ze bruin aan de andere kant.
  • Hak ondertussen de studentenhaver klein.
  • Bak als de 3 pannenkoekjes klaar zijn, op dezelfde manier nog 3 pannenkoekjes.
  • Serveer de pannenkoekjes per 3 stuks op een bord met een schep Griekse yoghurt en de fijngehakte studentenhaver. Besprenkel eventueel met een beetje honing.

Tip: je kunt ook nog vers fruit toevoegen, bijvoorbeeld blauwe bessen, aardbeien of frambozen

Budgetrecepten