gebak
8-10 punten
oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

200 gr. havermout
160 gram gesmolten boter (niet bruin)
60 gram (palm)suiker
citroenrasp van 1 citroen
zout
1 eetlepel kaneelpoeder
fruit voor het serveren (eventueel uit de diepvries)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een ronde taartbodem in met een beetje boter.
  • Meng alle ingrediënten met de gesmolten boter. Als het voor je gevoel te droog is, voeg je een heel klein scheutje melk toe.
  • Doe het mengsel in de taartbodem en druk het stevig aan. Als je een grote taartbodem gebruikt, kun je de hoeveelheid ingrediënten verdubbelen, maar let erop dat het geheel niet dikker is dan 3 centimeter.
  • Bak de taart 30 minuten in de oven. De taart rijst niet, maar wordt stevig en koekachtig.
  • Serveer de taart met fruit, heerlijk met aalbessen, frambozen en aardbeien (eventueel uit de diepvries).

Recept van Joan Koops uit Haarlem

Budgetrecepten