Een heerlijk winters soepje van.... boerenkool. Want met deze groente vol vitamines en mineralen kun je veel meer kanten op dan alleen stamppot.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

250 gram boerenkool (niet fijngesneden)
1 ui
1 teen knoflook
250 gram knolselderij
1 winterwortel
400 gram tomaten (of blik tomaatblokjes)
1 (groente)bouillontablet
1 kleine ambachtelijke rookworst

Bereiden

  • Maak de boerenkool schoon en verdeel het blad in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de knolselderij en wortel in blokjes.
  • Breng 1 liter water aan de kook. Kook hierin de boerenkool, ui, knoflook, knolselderij en wortel 10 minuten. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten met bouillontablet toe.
  • Snij de rookworst in plakjes. Voeg deze bij de soep en kook nog 10 minuten. Maak de soep op smaak met peper. Als de soep te dik wordt, iets water toevoegen.

Lekker met een snee desembrood met een beetje mosterd.

Tip: wil je dit gerecht vegetarisch maken? Voeg dan een klein blikje witte bonen toe aan de soep in plaats van de rookworst.

Meer inspiratie nodig voor lekkere winterse menu's? We hebben 28 complete PuurGezonde slanke dagmenu 's voor je op een rijtje gezet. Zo ben jij goed bezig deze winter. Je schaft deze als digitaal product aan voor 7,50 euro in onze webwinkel.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten