Heb je andijvie als eens geprobeerd in pitabroodjes, hamburgers, of wraps? De stevige bite en de frisse smaak geven dit comfortfood net wat extra’s. Overtuig jezelf.

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
 

Ingrediënten

3 vleestomaten
1 teentje knoflook
300 gram kipfilet
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 krop andijvie
200 gram wortel
6 bosuitjes
6 eetlepels Griekse yoghurt
4 volkoren pitabroodjes
eventueel verse basilicum


Bereiden

  • Snij de tomaat in stukjes.
  • Maak de knoflook schoon. Snij de kipfilet en ui in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kipfilet tot deze wit gekleurd is. Voeg de uitgeperste knoflook en de ui toe en bak nog een paar minuten tot de kipfilet gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij en was de andijvie. Rasp de wortel. Snij de bosuitjes in ringetjes. Meng de bosuitjes door de yoghurt.
  • Beleg het opengesneden pitabroodjes met tomaat, wortel en andijvie, verdeel de kip erover en top af met het yoghurtmengsel. Garneer eventueel met wat verse basilicum.
  • Lekker met guacamole.


Lekker veel groenten eten past bij een PuurGezond eetpatroon. Meer weten over PuurGezond eten? lees onze boeken. Ze zijn te koop voor € 21 ,- per stuk in onze webshop

Budgetrecepten