Zin in een lekker stoofpotje van groenten en peulvruchten? Probeer eens deze zigeunerpot. Vol smaak en helemaal vega(n).

Ingrediënten

1 grote aardappel
1 stoofpeer
½ winterwortel
250 gram sperziebonen
1 courgette
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
½ blikje tomaatblokjes (400 gram)
½ theelepel paprikapoeder
1 grote pot witte bonen (720 gram)
1 blikje kikkererwten (400 gram)
4 takjes munt

Bereiden

  • Schil de aardappelen en peer en snij in blokjes. Maak de winterwortel schoon en snij in halve plakjes. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Maak de courgette schoon en snij in halve plakjes.
  • Kook de aardappelen, peer, winterwortel en sperziebonen 15 minuten in weinig water. Voeg na 5 minuten de courgette toe. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaatblokjes, paprikapoeder, witte bonen en kikkererwten toe en roer goed door. Giet de groente af en voeg ze aan het bonenmengsel toe.
  • Breng op smaak met peper. Knip de munt fijn. Bestrooi vlak voor het serveren met munt.

Wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Lees onze korte cursus vegetarisch eten. Te koop voor €9,50 in onze webshop

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Budgetrecepten