Kruidenpannenkoekjes

Zo worden pannenkoeken opeens een stuk gezonder: combineer met groenten en volop kruiden.

hoofdgerecht voor 2 personen (of lunch voor 4)
wachttijd: 30 minuten

Ingrediënten

Voor de pannenkoekjes
4 eieren
100 gram oude of Parmezaanse kaas, geraspt
50 gram volkorenmeel
1 teentje knoflook, geperst
4- 6 eetlepels fijngehakte kruiden: peterselie, snijselderij, munt, lente-ui, etc.
olie om te bakken

Voor de salsa
3 grote stevige tomaten
1-2 theelepels balsamicoazijn
1-2 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Begin met de salsa, halveer de tomaten, verwijder het zaad en snijd de helften eerst in reepjes en daarna in kleine blokjes. Breng de tomaat op smaak met de balsamicoazijn, de olie en wat peper en eventueel wat zout. Zet minimaal 30 minuten weg om op smaak te komen.
  • Klop voor de pannenkoekjes de eieren los en roer dit met de kaas en het meel tot een glad beslag. Roer er de knoflook en de kruiden door, wat peper en zo nodig wat zout. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • Verhit een flinke scheut olie in de pan en schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan en bak er pannenkoekjes van. Serveer er de tomatensalsa bij.

 

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Zo'n kruidenpannenkoekje met salsa is een gemakkelijke en lekkere manier om meer groenten te eten. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan onze boeken. Bijvoorbeeld het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". Te koop in onze webshop voor € 21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren