banaanmuffin

Zin in een feestelijk ontbijt of een voedzaam tussendoortje? Met deze muffins met pindakaas en banaan bak je iets bijzonders.

circa 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

500 gram bloem
125 gram bruine basterdsuiker
1 zakje bakpoeder
1 mespunt zout
125 gram pindakaas met stukjes noot
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eieren
175 ml melk
2 bananen
1 muffinbakblik of 12 bakpapieren muffinvormpjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem en meng deze met de basterdsuiker, het bakpoeder en het zout. Meng in een ander kom de pindakaas, de olie, de eieren en de melk.
  • Schil de bananen en prak ze fijn. Meng de bananen door het pindakaasmengsel. Vermeng het bloemmengsel met het pindakaasmengsel.
  • Schep het mengsel in de muffinvormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.

Meer weten over PuurGezond eten? En wil je op een gezonde manier lekkerder in je lijf komen te zitten? Dan is het PuurGezond Plan iets voor jou. Het PuurGezond Plan neemt je in stappen mee door het boek PuurGezond Slank in 8 stappen. Je gaat er in een periode van 10 weken mee aan de slag aan de hand van mails die van ons krijgt met prachtige bijlages vol tips, recepten en adviezen. Na die 10 weken heb jij een stevige basis gelegd voor een gezond eetpatroon, waarmee jij zelf verder aan je gewicht werkt. Je schrijf je in voor dit plan via onze webshop. Je kunt meteen van start. 

Nu met introductiekorting
Het PuurGezond Plan kun je nu ter introductie aanschaffen voor slechts € 49,- in plaats van € 59,-. Gebruik in de webshop kortingscode PLAN23

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met eieren