Dit scheelt tijd in de ochtend: als je ’s avonds al je ontbijt klaarmaakt! Dat is een fluitje van een cent als je overnight oats maakt.

Overnight oats is havermout die je een nachtje in de week zet in je koelkast. Door het weken wordt de havermout lekker zacht en smeuïg en kun je het ’s ochtends zo weglepelen. Het basisprincipe is altijd hetzelfde: reken ongeveer 40 gram havermout op 200 ml vloeistof, roer dat goed door en zet dat een nacht in de koelkast. De volgende ochtend roer je het door, voeg je nog wat vers fruit toe en klaar.

Variaties:

  • tropisch: 100 ml kokosmelk, 100 ml water, 40 gram havermout en ’s ochtends nog wat verse ananas 
    toevoegen
  • klassiek: 200 ml melk, 40 gram havermout, kaneel en ’s ochtends nog wat appel in blokjes toevoegen
  • Vegan: 200 ml sojamelk of amandelmelk, 1 eetlepel chiazaad, 1 eetlepel sesamzaad, 40 gram havermout  en ’s ochtends nog wat blauwe bessen en/of frambozen toevoegen

 

Wist je dat overnight oats klaarzetten een mooi ritueel is dat je helpt om 's ochtends de dag goed te beginnen? Het is een stap naar een gezonde leefstijl. Welke stappen je nog meer op een makkelijke manier kunt zetten binnen je dagelijkse routine: dat leer je in onze digitale cursus "Leef je dagen gezonder". Deze pdf van bijna 40 pagina's staat boordevol praktische tips en adviezen voor een gezonde leefstijl. Doe je mee? Je koopt de cursus voor €9,50 in de webshop

Recepten met havermout