Gegrilde kastanjes

Niets leuker dan een heerlijke wandeling in het bos! Maak het nóg leuker door tamme kastanjes te rapen en ze lekker thuis te poffen. Genieten!

Tamme kastanjes zijn zoet en eetbaar. Je herkent ze aan de bolster waar de kastanjes in zitten. Bij tamme kastanjes bevat deze enorm veel lange stekels. Wilde kastanjes hebben juist een bolster met korte stompe stekels. Verder zijn de kastanjes te herkennen aan de vorm. Een tamme kastanje loopt in een puntje, een wilde is rond. Ook als je de bolster opent is er een verschil tussen tamme en wilde kastanjes. Tamme kastanjes zitten meestal gezellig met zijn drieën bij elkaar. Wilde kastanjes juist groeien per stuk.

Kastanjes poffen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kastanjes uit hun scherpe bolster. Gebruik hiervoor handschoenen. Spoel de kastanjes af. Snijd met een scherp mesje een kruisje bij het puntje van de kastanje. Doe de kastanjes in een ovenschaal. Zet deze 10-15 minuten in de oven. Laat de kastanjes een beetje afkoelen en pel ze met een scherp mesje. Smullen maar!

Bekijk ook deze video waar we het stap voor stap voordoen!

Wil je kastanjes op een andere manier verwerken, dan is het handig ze eerst te pellen. In deze video laten we je zien hoe dat moet

Meer kookinspiratie krijg je in het ‘PuurGezond Herfst Slank Maandmenu’. Je schaft het aan voor € 7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Herfstrecepten